top of page

KOPPELWORKSHOP

Inschrijven voor de koppelworkshop kan hieronder!

De data:
Traject op dinsdagavond 5, 12 en 19 december 2023 (start 19u, te Gent)

Traject op woensdagavond 17, 24 en 31 januari 2024 (start 19u, te Lokeren) - wachtlijst! Indien je interesse hebt laat zeker ook je gegevens achter bij ons en dan houden we je op de hoogte.  
De sessies duren ongeveer 3 uur.

De prijs:
630 euro 
Het tarief omvat toegang voor jullie beiden als koppel.
Indien je een factuur nodig hebt onder coaching graag gegevens vermelden bij registratie.

Het is mogelijk om een individuele sessie als koppel in te plannen gedurende het traject met één van de hosts, digitaal of in Gent. Gelieve dit bij inschrijving te vermelden, alsook bij wie je dit graag zou boeken, zodat data alvast ingepland kunnen worden.
(90 euro voor een gesprek van 50 à 60 minuten)

Hosts:
Michelle Hufkens (Klinisch psycholoog, seksuoloog, yogadocent en quantum reiki master)
Hanne Golsteyn (Klinisch psycholoog, seksuoloog en systeemtherapeut)

Meer info:
Het kompas van onze groepssessies ligt op verbinding tussen koppels. We doen dit door middel van communicatie – verbaal en non-verbaal – en meer specifiek: het exploreren en bespreekbaar maken van verschil. We gaan samen een zoektocht aan, naar hoe we passie en verlangen kunnen integreren in een langetermijnrelatie in het midden van een druk en gevuld leven met vele rollen en verwachtingen. Hoe kunnen we vanuit ons hoofd naar ons lichaam gaan? Laat ons exploreren met contexten die ons in de gepaste stemming kunnen brengen.

Het hoofdthema van de eerste bijeenkomst ligt vooral op de bewustwording van de gedachten, cognities, ideeën, overtuigingen, internalisaties over “partnerschap”. Wat is goed en minder goed partnerschap volgens de samenleving, Westerse cultuur, volgens je eigen gezin van herkomst en jezelf? Hetzelfde voor een seksuele relatie binnen een partnerrelatie: wat zijn hier de dominante visies? Waar ben je mee akkoord en waarmee niet? Waar heb je (soms) last van? Wat vind je zelf “normaal”? Welke visies zijn steunend, herkenbaar, stimulerend? Waar praat je als partners moeilijk over, waar gemakkelijk? Deze discours en verhalen kunnen immers zowel lastige als hoopgevende emoties met zich meebrengen. Ervan bewust zijn helpt je kaderen en begrijpen waar die last of steun vandaan komt. Het helpt je communiceren over ‘iets’, zonder elkaar te veroordelen. Welk verhaal willen wij schrijven, herschrijven, aanpassen, bewaken en bewaren?

“If you change the story, you change the emotion” (Glenda Fredman)

De tweede dag staan we stil bij de lichamelijke beleving, meer specifiek onze sensuele identiteit en sensuele zelf. De visualiserende meditatie is hierbij een tool om jullie te helpen contact te maken met je sensuele zelf. Je kan leren om dit beeld voor jezelf op te roepen en kan je helpen om in die sensualiteit te stappen. Het tweede luik van de bijeenkomst ligt in het bewustworden, voelen, ervaren van de basale levens- en liefdeswerkwoorden: geven, nemen, vragen, ontvangen, weigeren, delen en spelen. Dit is het werk van Esther Perel, die de complexe werkwoorden “liefhebben” en “geliefd worden’ (to love & to be loved) destilleert in meer basale, herkenbare werkwoorden. De ‘sexuality verbs’ meer integreren in je eigen denken, voelen en in de communicatie tot elkaar, kan helpen om vastroestende patronen te doorbreken, nieuwsgierigheid op te wekken en passie aan te wakkeren.

Tot slot, de laatste dag waarop we verder verdiepen hoe we vanuit ons hoofd in ons lichaam kunnen treden, hoe we aansluitend onze sensuele zelf beter kunnen ontmoeten en doen ontluiken. Het doel is om genot laagdrempeliger te maken en te verbreden. Dit kunnen we onder andere doen via de ingang van onze zintuigen; voelen, horen, zien, smaken, ruiken, en het kinesthetische. Je ontdekt welke zintuigen op dit moment voor jou van belang zijn om aandacht voor te hebben, zowel algemeen als meer specifiek op sensueel/seksueel niveau. Het kan immers ook helpen om een sensuele context af te bakenen en op te roepen, om de dag te doorbreken, om je hoofd/denkende brein op het nachtkastje te laten.

Een andere ingang die we tijdens de laatste sessie nemen is die van ‘verbinding via aanraking’. We begeleiden jullie via experimenten om in te tunen met elkaar en het aanraken volgens de natuurelementen. Via deze weg, leer je jezelf en de ander alsook de dynamiek tussen elkaar, op een heel ander niveau kennen. Het zachte briesje van wind, het stevige kneden van aarde, het vloeiende van water, de scherpte van vuur en het magische van energie. Je leert ook navigeren en spelen met het innemen van de gevende en ontvangende rol, op een authentieke manier.

“You can’t have what you want, if you don’t know what you want” (More than two, F. Veaux & E. Rickert).

Ter integratie van de sessies krijgen jullie zowel fysiek als digitaal enkele aanvullende tools mee. De content wordt lichtelijk aangepast naargelang de noden van de groep.

Koppelworkshop samen met Michelle Hufkens (Intimichi): Tekst

INSCHRIJVINGSFORMULIER KOPPELWORKSHOP

Bedankt voor de inzending!

Koppelworkshop samen met Michelle Hufkens (Intimichi): Contact
bottom of page